Ikigai

Roeping klinkt misschien heel groot en dat kan het denk ik ook zijn, maar ik zie dit onderdeel vooral ook als datgene wat jij kan doen waar je je “ei” in kwijt kan. Dat wat echt jouw gebied is. Daar begint het althans. En dat kan zich uitbouwen naar wat jij voor jezelf hiermee als doel hebt. Als onderdeel van je visie.

Een belangrijk punt is dat je door daarmee bezig te zijn, jouzelf oplaadt. Het kan ook een hoop voor anderen betekenen, als een inspiratie, maar het kan ook gewoon puur voor jezelf zijn.

En omdat je zelf iets hebt waardoor je oplaadt, vooral ook mentaal en emotioneel, heb je ook meer energie voor anderen. Dus het heeft een positief effect op je omgeving.

Vaak beginnen mensen ergens niet aan wat ze eigenlijk wel graag willen, omdat het bijvoorbeeld ‘nog niks is’, dus voor de buitenwereld. Maar het blijft aan je klampen tot je datgene juist gaat doen, hoe ‘niet goed genoeg’ je het zelf in het begin ook vind. Weten dat je hiermee ver kunt komen is essentieel. Wanneer je voelt hoe het is om die droom uiteindelijk realiteit te zien worden, wil je niets anders meer. Met actieve meditatie kan je dit gevoel oproepen, wat je op de juiste weg zet om dit al in het hier en nu te ervaren en te manifesteren.

Het gaat er voor een groot deel om dat je met jezelf afspreekt er werk van te maken en dat ook daadwerkelijk te doen. Accountable zijn. Zeggen wat je doet, en doen wat je zegt. Hierbij helpt het enorm om een gewoonte te installeren, begin er met 1 tegelijk en maak deze zo klein mogelijk. Zie hier wat ik daarmee bedoel.

Droom zo groot als je wilt, dat doe ik zelf ook, en zet de dagelijkse stappen/stapjes om richting dat doel te werken. Jouw visie voor jouzelf waarmaken. Hier meer over visie. Het heeft allemaal verband met elkaar. 

Mijn Ikigai

Voor mij is dit muziek, dat is iets wat er altijd voor me ter beschikking is en waar ik ook dagelijks mee bezig ben. De gewoonte, hebbie m weer. Geduld is 1 van de belangrijkste dingen om te hebben. In het boek ikigai zijn er zelfs mensen van 80 die hun eerste schilderij verkopen, hun droom waar maken. Dus waarom de haast?