Bij gezondheid denk ik toch ook meteen aan de afwezigheid daarvan. Ik hoorde laatst in een podcast van Jorn Luka met Richard de Leth (Oersterk.nl) dat meer dan de helft van de Nederlandse bevolking chronisch ziek is. Zonder uitzicht (met de huidige inzichten van de westerse geneeskunde) op genezing. Hij praat in deze podcast geweldig over gezondheid en beter worden. Zeker de moeite waard.

Ondanks dat dankbaarheid voor de gezondheid die je wel hebt enorm belangrijk is, ook voor het vergroten van je gezondheid, denk ik dat beter worden (in welke vorm dan ook) de weg is naar een volledigere manier van gezond zijn. Op meerdere gebieden.

Zo kan een mentale blokkade die wordt opgelost, ook fysiek, emotioneel en spiritueel een doorbraak teweegbrengen. En in alle andere combinaties.

Heling is waar we momenteel collectief in zitten. De millenialange traumas waar onze voorouders doorheen zijn gegaan, komen nu massaal aan het licht. Dat betekent dat ze worden gezien en dat ze kunnen worden opgelost, bewust.

Passieve meditatie helpt hierbij enorm. Hierbij laat je omhoog komen wat omhoog komt en hou je een oordeelloze houding op wat zich voordoet, waarna het jou loslaat. Lees hier meer over passieve meditatie.