Waar ik iets aan heb in deze tijd

Voor het schrijven van deze blog bedacht ik me: Waar heb ik zelf echt iets aan in deze tijd, wat misschien andere mensen ook iets brengt? Als gevolg kom ik dan toch zeker uit bij non-dualiteit. Met andere woorden, stappen uit de duale wereld, de wereld van tegenpolen, van de mind, van je denken. Je hoeft hier niet “spiritueel” voor te zijn of te praktiseren om dit te begrijpen. 

Waarom heb ik hier iets aan?

Waarom ik hier iets aan heb? Het brengt een hoop rust en vertrouwen. Wetende dat dit onze evolutie is en dat beide partijen, “goed en slecht”, hun rol spelen om dit te bewerkstelligen (vaak nog onbewust). Dit betekent ook niet alles van iedereen accepteren of toelaten. Juist blijven staan voor waar we voor staan, dat is nodig. Maar het kan tegelijk bestaan. Dus er ‘boven hangen’ en tegelijkertijd het ‘spel spelen’.

Los van het denken

Als het je lukt los te komen van je denken, zul je zien dat dit veel verlichting geeft. Als toevoeging daarop denk ik ook dat dit een van de belangrijkste dingen is die we ons kunnen beseffen. En die we kunnen realiseren. Met andere woorden, het besef dat de 2 kampen (goed, slecht), de 2 tegenpolen ervoor dienen dat wij kunnen zien dat we uit dat ‘spel’ mogen stappen. Uit de ‘realiteit’ waar we zo lang in vastgehouden zijn.

Wanneer voldoende mensen dat doen komt er een soort sneeuwbal effect. Niet de volle 100% hoeft dit zelf beseft te hebben, want het aannemen van een waarheid gaat vaak een stuk anders.

Het collectieve bewustzijn

Voordat een waarheid aangenomen kan worden door de volledige mensheid dient er een soort proces plaats te vinden. Men zegt 4 a 5% van de mensheid moet dit besef, van de nieuwe realiteit, hebben. Daardoor komt dit in het collectieve bewustzijn terecht en kan het als het ware aangenomen worden door de rest van de mensen. Denk hierbij ook aan de curve van het aannemen van een nieuw product, en de fase naar de kritische massa bereiken (is overigens niet hetzelfde, maar een link om het beter te begrijpen).

Fruit wassende apen

Een voorbeeld hiervan is een onderzoek onder een bepaalde aapsoort die afgezonderd leefden op een eiland. De onderzoekers leerden de apen om hun fruit te wassen voordat zij het aten. Nadat zij dit succesvol hadden aangeleerd, zagen zij dit gedrag bij een andere groep apen ook. Maar wel, op een ander eiland.

De 2 groepen apen hadden geen direct contact met elkaar. De aapsoort kreeg een soort upgrade, die in de “cloud” (collectieve bewustzijn) kon worden aangenomen door de apen op het andere eiland.

Staan voor waar je voor staat

Ondanks dat je op deze manier uit het spel kan stappen, kun (je hebt eigenlijk amper keus) je nog steeds staan voor waar je voor staat. Het betekent dus niet dat we allemaal maar stoppen, we dienen onze “rol” te blijven spelen.
Wel zien we in dat wat er nu gebeurt de evolutie van de mens dient, waar we weer kunnen gaan leven zoals bedoeld is. Zonder dat er onderdrukking of controle plaatsvindt. Vrij.

De toekomst, positief.

De weg om dit te bewerkstelligen is los te komen van ons denken. Met andere woorden, ons denken te observeren, wetende dat het niet is wie we zijn. Beseffen dat wij veel groter zijn dan het beperkte beeld van de geest.

Het effect is dat we steeds minder in tegenstellingen gaan denken en tot een besef komen dat wij degene zijn die deze verandering tot stand brengen. De weg voelt misschien nog lang, maar wanneer we dit samen realiseren, zullen we zien dat de toekomst heel positief is. Besef ook je creerende kracht, wat je aandacht geeft groeit, wij zorgen er voor dat deze toekomst plaats gaat vinden, met oog op de vrijheid. Individueel kan je dat al ervaren en daardoor help je het collectief.

Tijn Touber

Iemand die mij hier erg in inspireert is Tijn Touber. Hij heeft meerdere boeken geschreven, waaronder “Spoedcursus Verlichting” en “Timebender”; is 14 jaar Yogi geweest; en bijna dagelijks maakt hij nu youtube filmpjes, waar deze “materie” en ook de huidige realiteit veel aan bod komt. Voor mij is het een unieke kijk op deze situatie wat ook leidt tot het begrijpen van de huidige realiteit. Zeker na het lezen van Timebender (zijn boek) ging er een wereld voor me open. Hier een korte video als kennismaking waar hij onder andere praat over hoe het ‘slechte’ ons juist in onze kracht zet en hij spreekt ook gewoon “aards” over zijn emoties rond de persconferentie.

Thanks weer!

Altijd tof als je weer leest! Wie weet helpt jou dit ook en kan je er iets mee. Het zijn bizarre tijden waarin het belangrijk is om verbonden te blijven. Vooral ook met onszelf. Deze content kan daar een enorme hulp bij zijn. Tot de volgende!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.