De realisatie van ons hogere zelf. Ga er maar aan staan…. 😉

Onthoud bij het lezen, je hoeft niks van me aan te nemen, iedereen is vrij om te geloven, vinden en zijn wat ie wil.
Maar vraag je dit eens af:

Uitgedoofde sterren

Er zijn sterren in het heelal die wij kunnen zien, maar die eigenlijk al lang uitgedoofd zijn. De afstand tot die sterren is zo groot dat zelfs met de snelheid van het licht deze uitdoving niet voor ons is waar te nemen. Dat wijst op een beperkte waarneming van ons als mens, met onze 5 zintuigen. Stel dat alles om ons heen, wat we kunnen zien bv, dus ook niet “echt” of waar hoeft te zijn. En dat we dat alleen zien omdat we het kunnen waarnemen. Je zou kunnen zeggen: wij zijn de voorwaarde voor het bestaan.

Een spel?

Het voelt allemaal heel echt aan, en dat is het ook natuurlijk, vooral als het tegen zit, maar je zou het ook kunnen beschouwen als een groot ‘spel’ ,op een hoger niveau. Een niveau waar we onszelf echt vinden, non-duaal, zonder tegenpolen, alles bestaat tegelijkertijd en is ‘betekenisloos’. Bedoelende: zonder betekenis die ons ego er aan geeft. Onvoorwaardelijk. En dit spel is er om ons bewust te maken van de grotere waarheid van ons bestaan. Goed en slecht, ze dienen allebei de uitkomst van dit spel. De bewustwording van de mens. De great awakening ook wel genoemd. Om er ‘boven’ te gaan staan als ons Hogere Zelf.

Stroomversnelling

We zitten nu in een stroomversnelling, daarom voelt alles zo intens en we gaan steeds sneller. Wij zijn degene die deze versnelling hebben ingezet, op dat hogere niveau. En we bewegen ons daar naartoe… de realisatie van ons hogere zelf.

Collectieve ontwaking

Misschien klinkt dit allemaal erg vaag voor je, dat kan ik me voorstellen. Dat was het voor mij ook. Ik lees hier vanaf 2012 over, boeken als “spoedcursus verlichting” en “de aarde op weg naar de vijfde dimensie”, maar ook “de gesprekken met god” en een hele mooie: “de Celestijnse belofte”. 2012 was de tijd van de collectieve ontwaking van de mensheid, ik dacht dat in die tijd ging gebeuren waar we nu in zitten. Althans, dat er in ieder geval iets zou gaan gebeuren. Sinds die tijd heb ik ook geleerd een afstand te bewaren van dit alles, zodat het me niet mentaal overspoelt. Kunnen wegdromen in de dagelijkse dingen, aards bezig zijn, sport, mensen om me heen, alles voor de balans.

De Toekomst?

Maar nu, stel je eens voor dat deze ontwaking zich voortzet, hoe denk je dat de toekomst eruit zal zien? Als we allemaal de media volgen en in het stramien blijven geloven wat ons jarenlang is aangepraat, ziet het er allemaal niet best uit. Maar dat is allemaal op het niveau van de mind.

In hart en ziel

Op het moment dat je dieper zakt in je hart of ziel, zul je merken dat deze dingen je minder gaan raken en je minder gaan beïnvloeden. Je kan er zelfs (even) van verlost raken. Het heeft in ieder geval weinig met de buitenwereld te maken, maar vooral met hoe wij daar mee in verbinding staan. Wat wij als ‘de wereld’ beschouwen is onze eigen innerlijke wereld geprojecteerd op de wereld ‘buiten ons’.

Polarisatie, de weg naar vrijheid

Wij zijn de wereld en kunnen die veranderen, door onszelf te veranderen en door ons bewust te worden van onze grotere identiteit. Daardoor maken we ons automatisch los van alle beïnvloeding die onze kant op wordt, en uiteindelijk werd, geslingerd. Je zult aankomen in een wereld (in jezelf, maar wat is het verschil…?) waar zowel goed als slecht volledig naast elkaar kunnen bestaan en niet meer dat oordeel hebben. Waarin alle tegenpolen het grotere doel dienen om alles zo te polariseren dat de enige weg naar vrijheid dit besef is. Het besef van het grote plaatje waar we vrij kunnen zijn. En dat begint allemaal in onszelf.

Aanbeveling

Kyle Cease is een spreker die hier nog veel verder op in gaan. Dit is bijvoorbeeld een video die hij publiekelijk deelde over de October Awakening: Youtube video.

Bedankt voor je tijd en aandacht! Dat waardeer ik enorm! Ik zou het ook heel tof vinden als we hier het gesprek over aan konden gaan. Laat me in een reactie weten wat je van deze blog vind en wat bijvoorbeeld jouw eigen kijk hierop is. Ik denk dat het een belangrijk ding is om hier op z’n minst over te blijven nadenken en ook te blijven of te gaan praten. Ik kijk er naar uit hoe jij hier tegen aan kijkt!

PS.

1 November komt mijn nieuwe track “Never Apart” uit. Hier kun je een preview beluisteren en ook de track pre-saven voor in je Spotify list. Wordt ook zeer gewaardeerd! Ik maak tegenwoordig ook zelf mijn Cover Arts. Zo ook voor deze!

Een hele fijne dag gewenst,

Ronald

1
1
1

2 Replies to “De realisatie van ons hogere Zelf”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.